Tanken var att reka för en framtida barnfotografering, men när huvudattraktionen somnade så sött i vagnen så gäller det använda sig av det som finns nära. Zelda 12 år följde med på en riktigt härlig sommarpromenad. Halva Zelda är grå och andra halvan ibland lite trött av att vara en gammal dam, men hur som helst söt som få. 
Starkt solljus kan jag tycka är lite bökigt. Snyggare ljus (om vi pratar utan blixt) blir ju när det inte är direkt starkt solljus, men vad gör man när vi bor i Norra Norrland och solen går upp 02:24 och ner 22:54?! Ja då får man leka med det man har. Tipset är att fota i direkt skugga eller motljus för att få jämnare ljus över ansikte/huvud. Bilderna ovan är fotade i motsol, men eftersom Zelda tittar upp så blir det ljus på nosen och skapar en annan typ av effekt. Precis som att ljuset lyser upp henne i en miljö av långa grässtrån. Känslan är senare förstärkt i redigeringen där även det gröna gräset är aningen dämpat i färgerna.
Kommer bli en himla jätterolig barnfotografering framöver med sån fin miljö att fota i. Det lantliga och sommarkänslan som infinner sig vid öppna ängar med små grusvägar gör ju bilderna i sig. Kommer bli så himla fint! 
Back to Top