För mig är det viktigt att ni får veta vem jag är och vad jag står för som fotograf.

Fotograferingen för mig är en värld att gå in i. En värld där jag får uttrycka mig med hjälp av min bildstil. Helt enkelt en vrå för lugn och ro där hjärnan hela tiden scannar nya potentiella bakgrunder till snygga bilder, men där jag ändå får en chans att slappna av. 
Jag älskar sport! Jag äter i stort sett all typ av sport i form av TV-tittande, men fotograferingsmässigt är det inomhussporter som innebandy och ishockey som står närmast hjärtat. Jag brukar nämna det som att ha två olika fotosäsonger. Ena säsongen består av svettiga människor (som blir ruggigt coola på bild) och en annan där gulligt, fint och sött beskriver bilderna jag tar. Bildstilen på de svettiga människorna tar jag gärna med ut när jag fotar under min gulliga fotosäsong. Jag jobbar med ganska tajta bildutsnitt och ganska kort skärpa för att verkligen lyfta bilden till en nivå som jag gillar. Det känns för mig viktigt att förmedla vilken bildstil jag har. På så sätt får ni som vill samarbeta med mig en känsla för vilka bilder ni kan förvänta er i slutändan.
Under veckodagarna arbetar jag på Tieto där jag får jobba med storskalig mjukvaruutveckling tillsammans med många härliga människor. Just precis därför tycker jag om att fota utomhus när jag väl fotograferar. Jag tycker verkligen skog och mark ger en sån härligt djup i bilderna. Något som jag tycker är väldigt svårt att replikera inomhus i en studio.  
Back to Top