För en dryg vecka sen utmanade jag mig som fotograf där stilen och temat i min skalle var "bad ass" hockeybilder i dokumenterande porträttstil. Modell? Milton såklart! Kärleken till sporten var grunden för bra bilder sen hade vi ett himla bra team av fotoassistenter (Miltons föräldrar) och lillebror som fixade kaffe och glass efteråt. Svårslaget kan jag säga
Mina fototankar gick på högvarv under dagen och när vi sen fotograferade hade jag redan tänkt ut ett par bilder vi skulle ta under timmen vi skulle fota. Jag hade redan en plats att vara på samt lite koll på den luriga lampan på himlen som lyste starkt bara för att jävlas såklart! Vi började fotografera närmast skogskanten och lät solen liksom strilas in som fint bakgrundsljus och verkligen försöka skippa onödiga ljusa partier i bilderna som annars blir bökiga att redigera bort. Fota under ögonnivån skulle ge en känsla av råhet och ett ansiktsuttryck som inte gav ifrån ett leende utan snarare en känsla av råhet om ni förstår mig. Redigeringen har gått mot svart-vitt och lätt adderat brus i bilderna. Adderat klarhet och sen bara beskära och fixa ljuset ger slutresultatet som ni ser här.
Måste säga att slutresultatet blev helt grymt bra. Är sällan riktigt nöjd med bilder jag tar (är väl så att man aldrig blir fullärd), men här känner jag att idén och slutresultatet var väldigt nära varandra.
Grymt bra jobbat Milton med assistenter! Ett riktigt bra teamwork helt enkelt!
Back to Top