Eftersom mycket av jobbet inom fotografering handlar om redigering av bilder, något som inte riktigt syns alltid, så har jag fördjupat mig lite i ämnet senaste tiden. Lättare redigering såsom ljus, beskärning och färgkorrigering ingår i alla mina bilder jag levererar, men nu handlar det om att ta specialisera sig.
När det gäller hundbilder och verkligen få dessa att poppa har jag börjat kika på vägar att lyfta fram känslan i bilden och på så sätt få hunden att poppa lite mer. Tidsåtgången är massiv under upplärning, men för mig handlar det om att lära sig och höja nivån ytterligare. Det går absolut att överredigera bilder, så beroende på bild passar olika typer av redigeringar.
Jag förstår att smaken är som baken och att mängden redigering är subjektiv. Hur länge målar konstnärer på ett alster? Hur långt är ett snöre? Jag har själv varit skeptisk till denna typ av redigering, där man går hårt åt att skapa ljus på ett speciellt sätt för att framhäva objektet, men samtidigt så är det ytterligare ett verktyg i min verktygslåda för framtida fotograferingar. En tunn linje att balansera på helt klart.
Back to Top